Menjador

El menjador escolar és un lloc adient perquè els estudiants s’eduquin per a l’adquisició d’uns hàbits alimentaris correctes.

Un dels grans reptes que hem d’assumir és oferir una dieta sana, nutritiva i segura. Com que els hàbits alimentaris s’adquireixen des de ben petits, és molt important que els nens aprenguin a menjar d’una manera sana i variada en edats primerenques, ja que així la seva alimentació serà l’adequada al llarg de tota la seva vida.

La cuina que oferim al menjador de l’escola  es caracteritza per agafar com a base la dieta mediterrània, amb abundància d’aliments vegetals, pasta, arrossos, verdures, hortalisses, llegums, fruites, carns i peix, utilitzant com a font principal de greix l’oli d’oliva.

Tenim un sistema que permet oferir adaptacions específiques a tots els alumnes, per exemple, alumnes celíacs, intolerants a la lactosa, als ous, a la llet o a altres productes, així com a règims especials.

També aprofitarem per recordar la importància dels monitors al menjador de l’escola. Aquesta figura és clau en el bon funcionament del menjador escolar.

Els monitors fan una tasca educativa, ensenyant i reforçant hàbits d’alimentació, higiènics i de comportament social.

En un segon espai de temps, el de lleure, els monitors també s’encarreguen d’assegurar l’esplai i el descans dels joves mitjançant les activitats lúdiques i les dirigides, que ajudin els nens a gaudir d’aquest temps d’una manera divertida i educativa a la vegada.